Bakgrund

Har en bakgrund som fotbollstränare, inom både ungdom- och herrlag. Har också jobbat med den organisatoriska idrottsverksamheten med ledarskapsutveckling och evenemang. Flerårig erfarenhet av projektledning inom diverse idrottsrelaterade projekt som t ex projektansvarig för U19-VM i innebandy 2017.

Som ung satsade jag på en elitkarriär inom fotboll, en satsning som tog slut allt för tidigt. Mycket på grund av en oförmåga att hantera den enorma kravbild som jag men även andra ställde på mig. Något som tillslut inte gick att hantera och resulterade i att jag som 19-åring avslutade min dröm om att bli fotbollsproffs. Tyvärr fanns inte den hjälp och stöd jag behövde för att hantera de tankar och känslor som fanns inom mig. Sedan dess har idrottspsykologi blivit något av ett ”kall ”för mig.  För mig är det därför lika självklart att arbeta med psykologiska aspekter som det är att träna exempelvis, teknik, kondition eller styrka.

Att nå sin fullständiga potential, kunna prestera sitt max och samtidigt må bra kräver mycket träning, både fysiskt och mentalt.  Att kunna hjälpa dig fokusera på det du vill åstadkomma med din idrott och att vara ett stöd på vägen mot dina drömmar är ett väsentligt mål för mig i min rådgivning.

Formell utbildning:

  • Fil.kand inom idrottsvetenskap, Coaching och Sport Management (180hp).
  • Ettårig utbildning, idrottspsykologisk rådgivare (Bosön).
  • Ettårig utbildning i kognitiv beteende terapi (KBT).
  • Flertal utbildningar och kurser inom ledarskap och projektledning.

Arbete med idrottspsykologisk rådgivning:

Arbetat som idrottspykologisk rådgivare för både individuella och lagidrottare på tävlings- och elitnivå sedan 2014. Arbetat med flertal grupper och lag med uppdrag från bland annat Smålandsidrotten.