Vésteinn Hafsteinsson

Samarbete som har gett fantastiska resultat

Global Throwing Coaching & Management har haft ett långvarigt samarbete med Stefan Gustafsson. Det började med att Daniel Ståhl, världsmästare i diskus, fick hjälp av Stefan i början av sin internationella karriär. Detta följdes sedan av flera aktiva som Simon Pettersson, Fanny Roos  och Jakob Gardenkrans. Stefan har hjälpt de här atleterna oerhört mycket i relation till det som är viktigast av allt i deras karriär, det sociala pusslet och den mentala prestationen. 

Jag som tränare har inte kunnat önska mig en bättre samarbetspartner än Stefan som alltid är lugn och kommer med uttänkta och konkreta förslag på åtgärder när det går motigt. Jag har genom åren varit rådgivare till många idrottsmän/kvinnor och tränare och har rekommenderat Stefans kompetens på det sociala/mentala området till många av dem, bland annat min egen son. 

Vésteinn Hafsteinsson
Kasttränare
Global Throwing Coaching & Management

Magnus Bogren

Stefan Gustafsson från Idrottspsykologiskt center i Växjö har varit en del av Tingryds AIF´s ledarteam runt A-laget i hockeyallsvenskan säsongen 19/20. Stefan har jobbat med spelarna som grupp såväl som individuellt. Han har även jobbat med ledarna runt A-laget och gav både spelare och ledare nya verktyg att utvecklas med.

Stefan var en viktig del i vår föregående säsong och en viktig del utav vårt ledarteam, han har varit väldigt uppskattad av våra spelare och våra övriga ledare. Vi inom Tingsryds AIF kan varmt rekommendera Stefan och Idrottspsykologiskt centers tjänster.

Magnus Bogren
Sportchef och tränare Tingsryds AIF
Hockeyallsvenskan

Sandsbro AIK -fotboll

För drygt ett år sedan började Sandsbro AIK att utveckla det idrottspsykologiska arbetet i föreningen tillsammans med Idrottspsykologogiskt center Vi kände att detta var något spännande att göra och som vi ansåg skulle vara till stor nytta för såväl ledare som spelare i föreningen.

Vi valde i ett första steg att rikta satsningen till två lag, äldsta flick- och pojklag i föreningen. Detta för att skapa förutsättningar för och öka andelen som går från junior- till seniorlag och helt enkelt för att behålla våra ungdomar så länge som möjligt i föreningen. Arbetet har bland annat innefattat föreläsningar kring olika områden inom idrottspsykologi, skapande av individuella planer/mål för spelarna som vi har jobbat med under året samt även träffar i samband med träning och match för att säkerställa att vi jobbar med praktisk idrottspsykologi utifrån vår plan. Ambitionen är att göra en psykologisk utbildningsplan till hela föreningen, då detta är något vi tror stenhårt på. 

Jag kan verkligen rekommendera Idrottspsykologiskt center till andra föreningar. Jag ser att spelare och ledare har stor nytt av det både på och utanför planen, och jag ser att våra spelare och ledare växer som människor. Att utbilda idrottare men framförallt utveckla människor är som jag ser som minst lika viktigt för oss. Idrottspsykologi är ett område som har underskattas genom åren men arbetar man aktivt med det så är jag övertygad om att fler kommer få en ännu mer positiv upplevelse av sitt idrottande och därmed också stanna kvar längre inom idrotten.

David Brandt
Klubbchef
Sandsbro AIK