Simon Pettersson

Simon Pettersson, London 2017

Jag samarbetade med Stefan under åren 2013-2015 med bra framgång. Vi jobbade mer intensivt vissa perioder och vissa lite mer varsamt beroende på behovet. Jag känner att mina möten med Stefan gav mig precis det jag var ute efter, någon att bolla tankar med och någon som kom med tillvägagångssätt och verktyg att ta till i de situationer som jag ansåg problematiska. Jag älskar när ”poletten trillar ner” och allt ”make sense” och de var något som jag upplevde ganska många gånger i samband med de möten vi hade. När jag tänker tillbaka så är jag väldigt tacksam och jag har idag stor användning av det jag lärde mig och kommer ha nytta av det under resten av min karriär.

Simon Pettersson – diskus
Silver, OS – Tokyo 2021
VM – final, London 2017
Fyra i EM, Berlin 2018

Andre Andersson

Hjälpen och stödet jag fått genom Andreas ger mig en tydligare bild av vad jag behöver fokusera på för att nå mina mål. Innan jag och Andreas samarbetade hade jag ibland svårt med motivationen och det kändes svårt att ta mig upp ur formsvackor. Idag har jag hittat en jämnare prestationsnivå och jag känner att jag hela tiden tar nya kliv i min utveckling. För mig är det lika naturligt och viktigt att jobba med den mentala muskeln som det är att träna övriga dela av kroppen! Andreas  är ett enormt stöd i både med och motgång, att Andreas som mental coach är en av grundstenarna för min fortsatta utveckling och mitt mål som en av världens bästa innebandyspelare.

Andre Andersson 24 år,  innebandy
#7Växjö Vipers


Eric Oskarsson

Andreas är en fantastisk rådgivare! Han har alltid tid för en. Men framförallt så lyssnar han, på riktigt, förstår och ger goda råd. Jag har alltid kunnat bolla mina tankar med honom utan att få feedback som försöker styra mig åt olika håll. Istället har Andreas försökt hjälpa mig på ett ”neutralt” sätt. Samarbetet med Andreas har varit nyttigt för mig på flera plan, samtalen gjorde att jag fick en ny syn på mitt idrottande. Jag kunde se problem/utmaningar med ett annat perspektiv och se mina hinder med ”andra ögon”. 
Har helt enkelt kunnat styra mitt tankesätt kring mitt idrottande så att jag kan prestera bättre. Andreas är verkligen lyhörd, vilket är något som jag verkligen uppskattar!

Eric Oskarsson 21 år, innebandy.
Fd U19-landslagsspelare och Växjö Vipers


Frida Åkerström

Jag anlitade Stefan som idrottspsykologisk rådgivare under en period då jag hade motivationsbrist och behövde hjälp att komma tillbaka på ”banan” igen, och tack vare vårt samarbete hittade jag tillbaka till mitt driv och självförtroende i min träning. Jag blev utmanad att bryta invanda tankemönster och att tänka utanför ramarna för vad jag kände mig trygg i.
Vi jobbade mycket med de tankar och känslor som hade negativ påverkan på min prestation och att försöka vända dessa till att istället påverka min prestation i positiv riktning. Jag fick bland annat olika uppgifter och övningar att jobba med i tränings- och tävlingssituationer som var kopplat till vad jag behövde förbättra just då, och vid nästa träff utvärderade vi hur det hade gått och vad som fungerade bra och mindre bra. Det tog tid att lära in nya tankemönster och beteenden, så jag är mycket tacksam för allt arbete som Stefan lade ned för att tillgodose mina behov att hjälpa mig att utvecklas som både människa och elitidrottare. 

Frida Åkerström
Kulstötare på elitnivå
Deltagit i EM i friidrott samt ett flertal Finnkamper


Johan Andersson

Som fotbollsspelare på elitnivå kommer du stöta på motgångar, det gäller bara att tackla dem på rätt sätt. Stefan har hjälpt mig när jag varit nere på botten ett antal gånger. Han har funnits där som bollplank när jag behövt ventilera mina tankar, men framför allt har han kommit med konkreta metoder på hur jag ska tänka och framför allt agera i olika situationer. Bland annat hade jag stora problem med nervositet under början av min karriär. Med Stefans råd och metoder kom jag underfund med nervositeten och än idag använder jag mig av mina ”triggers” om jag hamnar i stressade situationer. Stefan har en stor del i att jag fortsatt min elitkarriär och jag är honom evigt tacksam för allt stöd jag fått när det har behövts som mest.

Johan Andersson – fotboll
Spel i Allsvenskan och Superettan samt U19- landslaget
Elitklubbar: IFK Värnamo och tidigare i Östers IF


Linnea Gunnarsson

Har under hela mitt liv varit en tjej med höga mål och prestationsångest. Att känna ångest över att prestera har lett till att jag inte längre tyckt det har varit roligt att göra det jag älskar! Tack vare den mentala träning och hjälp jag har fått av Andreas har jag idag hittat rätt verktyg att tycka det är roligt igen. Har insett att resultatet inte alltid är det viktigaste. Hjälpen av Andreas har gjort att jag har hittat bäst förutsättningar och verktyg för mig att lyckas, men samtidigt kunna må bra och njuta av min prestation. Jag har lärt mig att släppa negativa tankar och fokusera på det som är viktigt och på det som är roligt. Andreas mentala träning har inte bara hjälpt mig med prestationsångest utan det har även hjälpt mig att växa som människa.

Linnea Gunnarsson 17 år, fotboll


Jessica Georgsson

Jag är en tjej som håller på med ridsport. Som junior var jag med i landslaget på ponny med fina framgångar. När jag gick över på stor häst och skulle ut och tävla så låste det sig mentalt och prestationsmässigt. Jag märkte av de redan några dagar innan men det visade sig framförallt under själva tävlingen. Det berodde bland annat på att jag satte väldigt stor press på mig själv att nå resultat vilket påverkade både mig och min omgivning negativt. Det var då jag tog kontakt med Stefan och vi började samarbeta och jobba utefter mina behov. Utifrån de metoder och det arbete jag gjort tillsammans med Stefan har jag en mycket bättre grund att stå på, även om den mentala träningen är ett ständigt pågående jobb. Samarbetet med Stefan har lett till flera säsonger med ett bra mående, prestationsutveckling och förbättrade tävlingsresultat. Idag tävlar jag i dressyr på hög seniornivå.

Jessica Georgsson
Tävlingsryttare – Dressyr